Американската валута  стабилно  укрепва спрямо еврото и паунда, покачвайки се и

...
Американската валута  стабилно  укрепва спрямо еврото и паунда, покачвайки се и
Коментари Харесай

Доларът уверено расте към еврото, паунда и йената

Американската валута  стабилно  укрепва по отношение на еврото и паунда, покачвайки се и във връзка с йената по време на търговията в петък сутринта. Доларът се търгува покрай месечен най-много на фона на данни, показващи стабилността на пазара на труда в Съединени американски щати, което може да подтиква Федералния запас да продължи да покачва лихвите.

Доклад на индустриалната организация ADP, оповестен в четвъртък, сподели ускоряващ се растеж в броя на работните места в частния бранш на Съединени американски щати. Те са се нараснали с 235 000 през декември, заяви ADP. Анализаторите предвидиха приблизително растеж на работните места с150 000, написа Trading Economics. През ноември цифрата се е нараснала със 127 хиляди.

Сега вложителите чакат публични данни за пазара на труда в Съединени американски щати за декември, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден. Експерти, интервюирани от Trading Economics, чакат приблизително нарастване на броя на работните места в Съединените щати през предишния месец с 200 хиляди и безработица от 3,7%.

Протоколът от декемврийското съвещание на Фед сподели, че никой от водачите на регулатора не счита за рационално да понижи главния лихвен % през тази година, както чакат финансовите пазари.

Участниците в срещата като цяло считат, че " поддържането на рестриктивна парична политика за нескончаем интервал, до момента в който инфлацията ясно се придвижи към 2%, би било целесъобразно ", се споделя в протокола.

В същото време Централната банка на Съединени американски щати удостовери желанието си да реализира закъснение на инфлацията без прекалено намаляване на икономическата интензивност, отбелязва Bloomberg.

В петък, към 9:42 часа българско време общата европейска валута се търгува към тримесечно дъно - за $1,0512, спрямо $1,0522 за едно евро при затварянето на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време се разменя на пазара при курс $1,1890 за един паунд против $1,1908 за паунд в края на вчерашната сесия., откакто поевтиня до шест седмично дъно от 1,1873 $ в хода на търговията в четвъртък.

Цената на американската валута по отношение на японската се увеличи с 0,61% - до 134,29 йени за един $ спрямо 133,41 йени за долар при затваряне на търговията ден по-рано.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден се повишава с 0,23%, а по-широкият доларов показател WSJ прибавя 0,11 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР